Hvordan overlevde neandertalere?
Hvordan overlevde neandertalere?

Video: Hvordan overlevde neandertalere?

Video: Hvordan overlevde neandertalere?
Video: Neandertalere 101 | national geografi 2024, Mars
Anonim

Neandertalere levde under istiden. De tok ofte ly for isen, snøen og ellers ubehagelig vær i Eurasias rike kalksteinsgrotter. Mange av fossilene deres er funnet i huler, noe som fører til den populære ideen om dem som "hulemenn".

Bare så, hvordan ble neandertalere utryddet?

Hypoteser om skjebnen til Neandertalere inkluderer vold fra inngripende anatomisk moderne mennesker, parasitter og patogener, konkurrerende erstatning, konkurrerende eksklusjon, utryddelse ved avling med tidlig moderne menneskelige populasjoner, naturkatastrofer og svikt eller manglende evne til å tilpasse seg klimaendringer.

I tillegg, hvor lenge levde neandertalere? De Neandertalere ha en lang evolusjonshistorie. De tidligste kjente eksemplene på Neandertaler -lignende fossiler er rundt 430 000 år gamle. Den best kjente Neandertalere levde for mellom 130 000 og 40 000 år siden, hvoretter alle fysiske bevis på dem forsvinner.

Følgelig, hvordan tilpasset neandertalere seg til miljøet sitt?

Mange av deres fysiske trekk tyder på at de var det tilpasset til de kaldt, som f.eks deres tønneformede kister, kortere lemmer og større hjerner, som alt tyder på en kroppsfasong tilpasset for å holde på varmen.

Hvordan er neandertalere forskjellige fra mennesker?

Neandertalere var i stand til å snakke, selv om det er uklart hvor komplekst språket deres var. Sammenlignet med moderne mennesker , Neandertalere var kraftigere, med noe kortere lemmer og større bryst og nese.

Anbefalt: