Hva betyr hydroponikk på latin?
Hva betyr hydroponikk på latin?

Video: Hva betyr hydroponikk på latin?

Video: Hva betyr hydroponikk på latin?
Video: Töitä löytyi vähän kauempaa. Harvennusta ja pihka kuidusta energiaa. Ponsse Scorpion K H7 AC FC 2024, Mars
Anonim

Ordet, Hydroponisk , kommer fra latin og midler arbeidsvann. Enkelt sagt, det er kunsten å dyrke planter uten jord. Når folk flest tenker på hydroponics , tenker de på planter dyrket med røttene suspendert direkte i vann uten vekstmedium.

I forhold til dette, hva betyr Ponics på latin?

Bruke hydroponics for å dyrke tomater midler røttene deres vil bli suspendert i en flytende næringsløsning i stedet for å vokse ned til skitt. Du kan se "vann" i ordet hydroponics hvis du ser nøye etter: hydro midler "vann" på gresk. De ponics en del av ordet har også en gresk rot, ponein, «å arbeide eller slite».

På samme måte, hva betyr hydrofonisk? Hydroponics er en metode for å dyrke planter uten å bruke jord (dvs. mindre jord). Denne teknikken bruker i stedet en mineralnæringsløsning i et vannløsningsmiddel, noe som gjør at næringsopptaksprosessen blir mer effektiv enn ved bruk av jord. Der er flere typer eller varianter av hydroponics.

Dessuten, hvor kommer ordet hydroponics fra?

For å si det enkelt, hydroponics er praksisen med å dyrke planter med kun vann, næringsstoffer og et vekstmedium. De ordet hydroponics kommer fra røttene "hydro", som betyr vann, og "ponos", som betyr arbeid, denne metoden for hagearbeid gjør ikke bruke jord.

Hva er bedre hydroponics eller aquaponics?

Et argument som potensielle dyrkere kan høre er det akvaponikk er et billigere system å drifte enn hydroponics . Mens fiskemat vanligvis er billigere enn næringsløsninger, brukes den også i større mengder og må vanligvis kombineres med andre kosttilskudd for næringsstoffer som ikke er tilgjengelige i selve fôret.

Anbefalt: