Hvordan fungerer ZooKeeper med SOLR?
Hvordan fungerer ZooKeeper med SOLR?

Video: Hvordan fungerer ZooKeeper med SOLR?

Video: Hvordan fungerer ZooKeeper med SOLR?
Video: Распаковка и обзор зонда желудочного 110 см (Unicorn Med - SUYUN) 2024, Mars
Anonim

1 svar. En enkelt node Solr forekomsten bruker sine egne konfigurasjonsfiler vanligvis i en conf-mappe som inneholder filer som skjema. xml, stoppord. ZooKeeper er en sentralisert tjeneste for vedlikehold av konfigurasjonsinformasjon i et distribuert system.

Med tanke på dette, hvordan bruker SOLR ZooKeeper?

I stedet, Solr bruker ZooKeeper for å administrere disse plasseringene, avhengig av konfigurasjonsfiler og skjemaer. Spørsmål og oppdateringer kan sendes til enhver server. Solr vil bruk informasjonen i Dyrepasser database for å finne ut hvilke servere som må håndtere forespørselen.

Deretter er spørsmålet, hvordan fungerer en ZooKeeper? Dyrepasser følger en enkel klient-server-modell der klienter er noder (dvs. maskiner) som benytter seg av tjenesten, og servere er noder som leverer tjenesten. En samling av Dyrepasser servere danner en Dyrepasser ensemble. Hver Dyrepasser server kan håndtere et stort antall klientforbindelser samtidig.

Folk spør også, trenger SOLR ZooKeeper?

Nå Apache Solr leveres med innebygd dyrepasser . Det er imidlertid ikke tilrådelig å bruke det i produksjon. Snarere en ekstern dyrepasser ensemble(cluster) bør brukes i produksjonsmiljø. For en Dyrepasser tjenesten for å være aktiv, må det være et flertall av ikke-sviktende maskiner som kan kommunisere med hverandre.

Hvor lagrer ZooKeeper sine data?

ZooKeeper lagrer dataene sine i en data katalog og det er transaksjonslogg i en transaksjonsloggkatalog. Som standard er disse to katalogene de samme. Serveren kan (og bør) konfigureres til butikk transaksjonsloggfilene i en egen katalog enn data filer.

Anbefalt: